Inicia sessió

Introduïu en el seu compte

Nom d'usuari *
Contrasenya *
Recordar

Carta presentació

Sociedat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Pere Torner PifarreBenvolguts companys i companyes

La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia té com a missió la difusió del coneixement, la promoció de la docència dels residents i de la formació continuada dels especialistes així com la recerca i la innovació, essent alhora un punt de trobada del coneixement cientìfic de l’especialitat al nostre país i també de les necessàries relacions de companyonia i amistat entre els seus membres.

Els punts fonamentals en què es basa l’activitat de la SCCOT són el curs de formació i les sessions ordinàries a l’Acadèmia (i també dos cops l’any a Girona i a Tarragona), el Congrés anual de la Societat que celebrem al mes de maig, les beques i premis que distribuïm al congrés, les dues reunions anuals, de primavera i tardor, dels Hospitals Comarcals de Catalunya i les reunions de temes monogràfics que es realitzen periòdicament a l’Acadèmia.

El curs de formació per a residents és una eina fonamental ja que ofereix als especialistes en formació una base teòrica comuna, que es completa amb beques per a cursos, així com també conèixer en persona alguns dels millors especialistes al nostre país de cada un dels temes del programa.

La SCCOT va introduir l’any passat, sota la direcció del Dr. X. Pelfort, un nou format de curs per a residents basat en l’avaluació de competències no tècniques, que són aquelles aptituds dels professionals que permeten interactuar amb fluïdesa i eficiència tant amb la resta de professionals de l’equip sanitari com amb els pacients i les seves famílies. El curs va ser molt ben valorat pels residents que hi van participar i la Junta té la intenció de reeditar-lo anualment.

Recentment hem ampliat la Junta Directiva de la SCCOT amb una nova vocalia de Recerca i Innovació, amb l’objectiu de conèixer millor i promoure aquesta activitat tan important als nostres hospitals. Com sabeu, la qualitat assistencial que oferim als nostres pacients, objectiu últim de la nostra professió, millora en gran mesura si dediquem una part important del nostre treball a la docència, la recerca i la innovació. Des de la Junta us convidem a tots a aportar iniciatives per promoure estudis multicèntrics i qualsevol activitat de recerca i innovació que volgueu compartir.

La nostra revista on-line facilita la publicació d’articles científics d’interès i de les comunicacions i pòsters premiats al congrés. Us convido a fer-ne un motiu més de lectura habitual i de coneixement dels temes que s’estudien als hospitals del nostre país i dels avenços que anem fent.

Aquest any voldríem introduir una nova activitat de docència amb un format de “1 dia, 1 resident + 1 expert, 1 tècnica”. Ens agradaria que els nostres residents i adjunts joves tinguessin l’opció de dedicar un dia de treball a conèixer amb detall una tècnica quirúrgica que es fa especialment bé en un centre determinat. Pensem que aquest nou format pot ser de gran interès docent per als membres joves (o no tan joves) de la SCCOT.

Us convido a mirar la nostra Societat amb la il.lusió permanent de fer-la créixer, que sigui sempre el pal de paller i el punt de trobada natural per tots els que ens dediquem a la Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a Catalunya.

Finalment, vull agraïr a tots els membres de les Juntes Directives que ens han precedit la seva dedicació a la Societat, imprescindible per fer-la créixer i enriquir-la.

 

Rebeu la més cordial salutació,

Pere Torner i Pifarré
President de la SCCOT

Barcelona, novembre de 2017