Contacte

Presentació president SCCOT període 2021-2023

Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Joan Minguell Monyart

Benvolgudes / ts,

La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia és el punt de trobada d’especialistes i llicenciats interessats en la COT del nostre país, per compartir i fer difusió del coneixement, promoure la docència dels residents i la formació continuada dels especialistes, així com per potenciar la recerca i la innovació, a més de fomentar la coneixença entre els socis.

Vàrem començar el curs 2021-2022 realitzant les diferents sessions amb un format mixt, presencial i telemàtic, va durar poc, el mes de novembre el repunt de la Covid ens va obligar a suspendre la presencialitat i a fer-ho un altre cop tot telemàtic. Malgrat tot, això no ens va impedir seguir fent les reunions amb normalitat. El mes de març de 2022 vàrem poder tornar a fer-les amb un format mixt. Hem vist però, que aquest ens ha permès augmentar l’accessibilitat. El resultat finat ha estat un increment de l’assistència a les sessions tant ordinàries com de formació continuada i dels diferents grups d’estudi. És per això que si fa un any us proposàvem des de la Junta, que les sessions fossin mixtes, ara us diem que ho han de ser, és el millor, fins i tot ens hem plantejat que algunes potser seran del tot telemàtiques. Cal aprofitar les noves tecnologies que ens permeten la participació dels professionals de tot el territori.

En total han estat 9 sessions ordinàries, 9 de formació continuada i 27 dels diferents grups de treball; Peu i turmell, Amics del genoll, Club del maluc, Vespres d’espatlla, Cirurgia de la mà i el de Patologia Traumàtica, aquest darrer de nova creació. També hem començat amb les videotècniques, se n ‘han publicat 8, i han tingut molt bona acollida. Les trobareu penjades a la pàgina web. Des d’aquí volem agrair als serveis administratius i de telemàtica de l’acadèmia per tot el suport que ens han donat.

Després de dos anys sense fer-ho, enguany hem pogut celebrar el 34è Congrés a Girona. Ha estat un èxit d’organització i de participació amb gairebé 400 inscripcions entre medicina i infermeria. Ara ja s’ha començat a preparar el 35è congrés de l’SCCOT i de la SICCOT que se celebrarà els dies 18 i 19 de maig a Terrassa.

La formació continuada és bàsica, ofereix als especialistes en formació una base teòrica comuna, seguirem amb el format de l’aprenentatge basat en problemes per regions anatòmiques el segon dimarts cada mes. Aquest curs cal recordar que està acreditat. Si es pot reprendrem el curs al 4DHealth / centre de simulació d’Igualada. El curs va ser molt ben valorat pels residents que hi van participar a les edicions anteriors. També hem considerat la possibilitat que els residents que vulguin, puguin fer una estada d’una setmana en algun dels nostres hospitals comarcals geogràficament allunyats per tal de conèixer, veure i viure l’activitat d’aquests centres.

Tenim uns comptes sanejats, que ens han de permetre el 2023 dedicar més de 20 mil euros per a premis i beques per impulsar la recerca i la innovació. La convocatòria serà el mes de gener, per la qual cosa aneu ja preparant amb temps els vostres projectes

Fa un any vàrem crear la vocalia de cooperació internacional, S’ha començat a recollir material, i ja se n’ha enviat a Ucraïna. Des d’aquí us demanem que en cas de que als vostres centres disposeu de material que ja no s‘utilitzi, i en voleu fer donació, us podeu posar en contacte amb la secretaria de la Societat.

Renovarem la subscripció a l’Orthoevidence i en farem difusió per tal que es conegui i s’utilitzi més.

Ara toca reposar i agafar forces per començar el nou curs el mes de setembre.

Volem donar les gràcies a tots els que heu participat d’alguna manera a les diferents sessions, al congrés, ja sigui com a ponents, professors, discutidors i participants.

Ja per acabar dir-vos que m’honora molt haver assumit la presidència aquests dos anys, ho faig amb il·lusió, amb ganes de servir, per tant estic a la vostra disposició. Agraeixo als membres de la junta que han acabat la seva tasca pel seu suport i per la bona feina feta, i a la nova junta per acompanyar-me en aquest viatge.

Salutacions cordials

Francesc Pallisó Folch

Societat

Carta de presentació Junta directiva Juntes anteriors Estatuts i Normatives Fer-se soci