Contacte
Congrés Actual
Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Congrés SCCOT

Benvolguts socis, amigues i amics

La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT) es va crear l’any 1931, ara fa més de 90 anys, quatre anys abans que la SECOT. Som prop de 900 socis i això ens dona força i continuïtat. Econòmicament és una societat sanejada per afrontar el futur amb tranquil·litat. Com a societat científica té el deure de promoure i donar suport a diferents activitats com el congrés anual, les sessions ordinàries mensuals i avalar els cursos i congressos de qualitat. També té el deure de promoure activament la docència dels 225 especialistes en formació i en aquest aspecte s’estan dedicant molts esforços des de la vocalia de Docència. No ens oblidem de la recerca i això motivà la creació de la vocalia de Recerca i Innovació. També estem engegant el camí de la cooperació internacional. Acabem de renovar la web que ara gestiona l’Acadèmia. Només cal que ens la fem nostra. Consulteu sccot.cat.

Ja tenim aquí el XXXIIII congrés de la SCCOT i aquest any serà virtual. No volíem estar 2 anys seguits sense el nostre Congrés que ens uneix i alhora ens fa créixer com a Societat. La crisi sanitària i econòmica obliga també a organitzar un congrés amb menys despesa i amb les mesures de protecció adients. Volem fer un congrés innovador, participatiu, on els diferents grups de treball tinguin protagonisme. Ens tornarem a trobar.

El lliurament de Premis i Beques de la SCCOT per fomentar la Recerca és un dels nostres objectius. L’acte de lliurament es realitza en el propi congrés i l’any 2019 vàrem concedir un total de 26.000 euros repartits en 9 premis. La Junta vetlla perquè el repartiment es realitzi de manera transparent. Podeu consultar els diferents premis i les bases a la web. L’any 2019 es varen crear dos premis sense dotació econòmica però amb molt simbolisme: el premi d’Honor de la societat i el premi a l’Excel·lència professional que tindran continuïtat. Seguirem potenciant la Recerca.

És un plaer i a la vegada una necessitat la col·laboració amb infermeria. El dia a dia de la nostra pràctica clínica exigeix cada vegada més eficiència i qualitat assistencial. Per això el treball multidisciplinari és fonamental. La seva especialització augmenta dia a dia tant en la vessant assistencial (referent quirúrgic, gestió de casos, referent de cures, etc.) com en la recerca. És per això que estem orgullosos de compartir el 33è congrés de la SCCOT amb el IV congrés de la SICOT. Compartirem espai i activitats. Avancem junts.

La Junta actual de SCCOT està formada per nou membres. A la web en podeu veure els noms i el que representen. Simplement volia aprofitar aquest espai per agrair el temps i l’esforç que tots ells hi dediquen. Ara ja som un grup d’amics que treballem amb entusiasme per millorar la docència, la recerca, la web, la revista i fer cada dia més gran i millor la nostra societat. Gràcies pel vostre compromís.

Dir-vos, per últim, que el Congrés ajornat de Girona que amb tanta il·lusió havia preparat el comitè organitzador tindrà lloc de manera presencial el 2022.

Gaudiu d’un bon congrés!!!

Joan Minguell Monyart
President SCCOT

Congrés SCCOT

Congrés Actual Congressos Anteriors