ESTATUTS DE LA SOCIETAT CATALANA DE CIRURGIA ORTOPÈDICA I TRAUMATOLOGIA
DENOMINACIÓ
Article 1er.
OBJECTIUS
Article 2on.
Article 3er.
DOMICILI
Article 4rt.
La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia té el domicili a Barcelona, a la seu de l’ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES DE CATALUNYA I DE BALEARS, Passeig de la Bonanova, 51.
ÀMBIT TERRITORIAL
Article 5è.
La Societat complirà els seus fins primordialment a Catalunya, i àmbits territorials de parla catalana.
La Societat podrà tenir Seccions Territorials a les Filials de l’ACMCB.
ÒRGANS DIRECTIUS I FORMA D’ADMINISTRACIÓ
Article 6è.
La Societat es regirà pels següents òrgans:
Article 7è.
L’Assemblea, òrgan suprem de l’associació, estarà constituïda per la totalitat dels socis. Podran ser ordinàries i extraordinàries.
Article 8è.
L’Assemblea General Ordinària es reunirà una vegada l’any a l’objecte d’aprovar el pressupost anual i la liquidació dels comptes anuals, i també per a adoptar els acords per a la fixació de la forma i l’import de l’aportació al sosteniment de les despeses de la societat, i aprovar la gestió feta per l’òrgan de govern. També tractarà la memòria de les activitats desenvolupades, els projectes futurs, la renovació parcial reglamentària de la Junta Directiva, les propostes dels membres de l’Assemblea, i els precs dels associats que hi assisteixin.
Article 9è.
Article 10è.
Les actes de les sessions de les Assemblees Generals han d’incloure la data de la reunió, la llista de les persones assistents, els assumptes tractats, els acords adoptats, i recolliran fidelment les diverses opinions expressades pels socis i, a petició d’algun d’ells, podrà fer-se constar textualment una proposició o observació. L’acta serà signada pel Secretari, amb el vist i plau del President.
Article 11è.
L’Assemblea General Extraordinària es farà quan així ho decideixi la Junta Directiva, o bé quan ho sol·liciti per escrit un nombre d’associats no inferior al 10% del total, amb inclusió de l’ordre del dia. En aquest cas, l’assemblea tindrà lloc dintre d’un termini no superior als trenta dies a comptar des de la sol·licitud. Per adoptar acords sobre la separació dels membres, la modificació dels estatuts, la dissolució de la societat, la constitució d’una federació amb associacions similars o la integració en una ja existent, cal un nombre de vots equivalents a les dues terceres parts del assistents.
Article 12è.
La Junta Directiva estarà constituïda per:
Article 13è.
Article 15è.
La Junta Directiva es reunirà, cada vegada que la convoqui el seu President, qui haurà de fer-ho al menys un cop al semestre, per celebrar sessió ordinària i tantes altres vegades com ho consideri ell necessari, o li ho demanin com a mínim tres membres de la Junta Directiva.
Article 16è.
Correspon a la Junta Directiva la programació i direcció de les activitats de la societat, la gestió administrativa de la societat i sotmetre a l’aprovació de l’Assemblea general el pressupost anual d’ingressos i despeses, així com l’estat de comptes de l’any anterior.
Article 17è.
La Junta Directiva té facultat per atorgar tota classe d’actes i contractes que siguin d’administració o de disposició, tret dels d’adquisició, gravamen i disposició de béns immobles pels que necessitarà autorització de l’Assemblea de socis.
Article 18è.
El President de la Junta Directiva tindrà la representació legal de l’Associació, actuarà en el seu nom i executarà els acords adoptats per l’Assemblea o per la Junta mateixa. Ordenarà la convocatòria de la Junta Directiva i de l’Assemblea General.
Article 19è.
El vicepresident substituirà el President en totes les funcions que aquest li encomani en cas d’absència, malaltia o dimissió.
Article 20è.
El Secretari redactarà i signarà, juntament amb el President, les actes de les sessions dels òrgans de l’Associació, tindrà cura del corresponent Llibre d’Actes, així com del registre de socis. Convocarà, per ordre del President, les reunions de Junta i les Assemblees ordinària i extraordinària. Tindrà custòdia dels llibres, segells i documents de la societat.
Article 21è.
Article 22è.
Els vocals col·laboraran en les tasques que els encarregui el President.
Article 23è.
Article 24è.
La Junta Directiva, per acord d’una majoria no inferior als dos terços del nombre dels seus membres, podrà delegar amb caràcter permanent part de les seves funcions en algun o alguns dels seus membres. En tot cas, no serà delegable el retre comptes a l’Assemblea, presentar-li propostes de qualsevol mena, ni convocar aquest òrgan de la Societat.
Article 25è.
Article 26è.
El President i el Secretari de la Societat formen part, com a membres nats, de la Junta Consultiva de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears , la qual es reunirà d’acord amb l’article 12è dels seus Estatuts.
Article 27è.
La Secretaria de l’ACMCB i la Fundació Privada de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, podran donar suport a la gestió econòmica i comptable de la Societat, previ acord al respecte de la Junta Directiva.
Article 28è.
Les activitats científiques de la Societat seran comunicades a la Junta de Govern de l’ACMCB, a fi que aquesta en tingui coneixement i en doni la deguda difusió.
Les Seccions Territorials de les Filials comunicaran les seves activitats a la Junta Directiva de la Societat perquè en tenir-ne coneixement les incloguin com a pròpies i en faci l’adequada difusió.
La secretaria de la Societat donarà a conèixer regularment a la Secretaria General de l’Acadèmia el moviment d’altes i baixes de socis per a la tramesa de publicacions i la correspondència general. Al final de cada any acadèmic elaborarà una memòria de les activitats realitzades durant el curs, que enviarà al Secretari General perquè sigui inclosa en la memòria anual de l’ACMCB.
Article 29è.
Qualsevol proposta de modificació d’estatuts, i formació de Seccions, han d’ésser aprovades per la Junta de Govern de l’ACMCB. Per a modificar els estatuts, caldrà que la Junta Directiva convoqui Assemblea General Extraordinària de Socis, incloent aquest punt en l’ordre del dia, i deixant a disposició dels socis des d’aquell moment el text complet dels articles que es proposa modificar. Serà necessària l’aprovació per una majoria de dos terços dels socis presents a l’Assemblea General.
ELS SOCIS
Article 30è.
El nombre de socis és il·limitat.
Article 31è.
Podrà ser soci de la Societat qualsevol persona que reuneixi els requisits següents:
Article 32.
Els socis tenen aquests drets:
Article 33è.
Serà obligació dels socis:
Article 34è.
Es causarà baixa a la Societat:
ACTIVITATS
Article 35è.
Les matèries a tractar en les sessions científiques i el seu desenvolupament seran determinades per la Junta Directiva que tindrà la facultat de sol·licitar la col·laboració de les persones que cregui més adients.
Article 36è.
La convocatòria de les sessions científiques amb l’anunciat dels temes a tractar, es comunicarà per escrit a tots els socis amb la suficient antelació.
Article 37è.
La Junta Directiva podrà convocar actes i reunions científiques extraordinàries si així ho creu convenient pel bon prestigi i desenvolupament de la Societat.
Article 38è.
Les activitats i/o relacions que estableixi la Societat amb altres entitats o societats científiques s’hauran de comunicar a la Junta de Govern de l’ACMCB, no podent estar en contradicció amb els seus Estatuts.
Article 39è.
Article 40è.
Els recursos econòmics pel desenvolupament de la seva activitat es preveu que seran:
DISSOLUCIÓ
Article 41è.
La Societat es podrà dissoldre per alguna de les següents causes:
Article 42è.
En cas de dissolució de a Societat actuarà de comissió liquidadora l’última Junta Directiva en exercici, la qual, una vegada hagi realitzat els drets i les obligacions pendents, posarà el romanent del patrimoni social a disposició de l’ACMCB.
DILIGÈNCIA FINAL
Els presents Estatuts contenen les esmenes aprovades en l’Assemblea General Extraordinària de data 21 de desembre de 2000.
NORMATIVA PER A LA CONCESIÓ D’AUSPICIS PER PART DE LA SOCIETAT CATALANA DE CIRURGIA ORTOPÈDICA I TRAUMATOLOGIA
1. Consideracions generals
L’auspici representa el nivell de suport més alt que pot donar la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, i es refereix als caso s en què la Societat aut oritza la utilització del seu nom, acrònim i/o logotip a fi d’expressar el suport a una activitat formativa de la qual la SCCOT no té cap re sponsabilitat científica, fi nancera o substantiva. La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia ofereix el seu auspici a cursos, jornades o reunions científiques que afavoreixi n la formació continuada en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. Aquest auspici pretén se r un reconeixement del curs i una marca de qualitat del mateix.
2.Objectiu de l'esd eveniment sota auspici
L’objectiu principal del curs, jornada o reunió científica ha de ser la formació continuada dels assistents en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia o matèries afins a l'especialitat, així com fomentar una activitat educativa de qualitat i sense contingut comercial.
3. Criteris necessaris per a l'auspici
4. Forma i termini de sol-licitud
S’haurà de presentar una carta de sol·licitud per correu electrònic al Secretari de la Societat, especificant: • Títol del curs / jornada / reunió científica • Dates de realització • Durada de l’esdeveniment • Director del curs • Patrocini • Si el curs ofereix crèdits de formació Mèdica Continuada (CME) o equivalents • Programa Preliminar La sol·licitud s’haurà de presentar almenys un mes abans de la celebració de l’esdeveniment.
5. Concessió de l'auspici
Les sol·licituds rebudes seran avaluades per la j unta directiva en la junta ordinària mensual de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. La resolució de la junta serà comunicada al director de l'esdeveniment mitjan çant correu electrònic per part del President o del Secretari de la Societat.
Barcelona, abril 2012