Contacte

Pandèmia COVID-19

Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

És clar que durant la pandèmia del coronavirus, els cirurgians ortopèdics i traumatòlegs haurem d’afrontar una àmplia varietat de lesions i condicions d’urgència, associant riscos infecciosos tant pel personal mèdic com pel propi pacient. Haurem de valorar de manera més precisa i pragmàtica les indicacions quirúrgiques, això ens portarà a realitzar més tractaments conservadors que farà que haguem de fer un seguiment més acurat.

Aquesta guia vol ser un resum d’idees i formes d’organitzar el treball dels diferents centres. Per la seva elaboració, hem tingut en compte les darreres publicacions, i també els diferents algoritmes de treball d’hospitals del nostre país, així com de les recomanacions de les societats científiques internacionals (AAOS, SOFCOT, SIOT, BOA, etc.).

Es tracta doncs, d’una guia que vol ser útil per als nostres col·legues i que poden orientar la gestió dels pacients als seus centres, en funció de les particularitats dels casos i de les diferents dinàmiques de cada hospital. Per tant la implementació ha de ser sempre acordada amb la resta d’equips implicats de les pròpies institucions.


PDF download   Gestió dels pacients traumàtics i/o amb problemes ortopèdics urgents durant la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) 

 

Corona virus

Publicacions

Revista de SCCOT Consentiments informants Covid-19 Notícies Vídeo tècniques